Щорічно, у всіх містах України проводитиметься набір молодих людей на строкову військову службу. В рамках цього, в армію забирають тисячі українських хлопців. Осінній призов стартує в жовтні 2018 року.

Про це повідомляє Politeka.

Звільняються від призову громадяни, які:

  • проходили військову службу або службу у військовому резерві;
  • заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за державними органами, підприємствами, установами;
  • визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я;
  • мають на утриманні трьох і більше дітей віком до 18 років;
    самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
  • мають на утриманні повнолітнього дитини, яка є інвалідом I або II групи, до досягнення нею 23 років;

  • є усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років;
  • зайняті постійним доглядом за особами, в ньому мають потребу, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд;
  • є народними депутатами України;
  • є студентами і аспірантами, які навчаються за денною формою навчання.
    За ухилення від призову на строкову службу, загрожує кримінальна відповідальність – обмеження волі на строк до трьох років.

Разом з тим варто відзначити, що 6 вересня, депутати прийняли законопроект "6109" про рівні права і можливості жінок і чоловіків під час військової служби в ЗСУ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За прийняття відповідного документу у другому читанні і в цілому проголосували 247 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

"Ідея закону полягає в тому, що ми не ділимо людей на чоловіків і жінок і фактично всі користуються однаковими правами під час проходження служби", - зазначив секретар комітету з питань нацбезпеки і оборони Іван Винник під час обговорення законопроекту.

За його словами, це зобов'язання України, це практика Європейського Союзу, Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки. "Ми впроваджуємо, безумовно, з повагою до законів про захист материнства", - додав Винник.

Зокрема, визначено, що жінки виконують військовий обов'язок на рівних засадах з чоловіками, за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборона дискримінації за статевою ознакою.

"Слава Україні!": Рада підтримала нове офіційне вітання у ЗСУ

Нагадаємо, путінський найманець перебрав з алкоголем і відправився слідом за Захарченком.

Як повідомляв "Знай.ua", український флот йде в Азовське море, намічається щось серйозне.

Також "Знай.ua" писав, що РНБО затвердив новий комплекс військової захисту Азовського і Чорного морів.