РНБО під час засідання під головуванням Петра Порошенка схвалив комплекс нових заходів військового захисту національних інтересів на півдні держави.

Рішення стосується акваторій Азовського і Чорного морів. Про новий комплекс заходів інформує прес-служба Ради національної безпеки України.

"Мова йде про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розвитку відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо", - повідомляють там.

Крім цього, Кабінет міністрів повинен у терміновому порядку прийняти Морську доктрину України і зробити нормативно-правову базу захисту націнтересів в акваторії Азовського і Чорного морів більш досконалою.

Уряд, до того ж, зобов'язаний узгодити спільну позицію з міжнародними партнерами, щоб протидіяти техногенній катастрофі на окупованій території північної частини Криму і гарантувати заходи для запобігання поширення її на південь України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На даному засіданні РНБО також виступив з підтримкою Президента України Петра Порошенка з приводу непродовження дії Договору про дружбу, партнерство і співпрацю з Росією на наступні 10 років.

Як раніше стало відомо, українська сторона планує провести чітку межу з Росією в акваторії Азовського моря. Така інформація надійшла від Павла Клімкіна під час інтерв'ю на одному з каналів. Азовському морю планують надати статус звичайного територіального моря між двома державами.

Також раніше «Знай.ua» повідомляв, що влада України має намір домогтися визнання Азовського моря «міжнародньою водоймою». Змінити статус планують для того, щоб військові кораблі інших держав мали право заходити в акваторію. Так, Україна сподівається на підтримку партнерів з Євросоюзу в боротьбі з припиненням провокацій близько морських кордонів.

Нагадаємо, що «Знай.ua» повідомляв про точку зору Віктора Медведчука з приводу автономії Донецька і Луганська.