Представники Ради нацбезпеки України прийняли рішення про відправку військових кораблів у води Азовського моря для того, щоб захищати національні інтереси, передає "ВВС".

Згідно з повідомленням за результатами засідання РНБО, ухвалено рішення про посилення військово-морської присутності України в Азовському морі для захисту національних інтересів.

Як передає прес-служба РНБО, на засіданні 6 вересня був затверджений комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів.

Зокрема, йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розвиток відповідної інфраструктури.
Також планується забезпечити підрозділи берегової оборони новітніх високоточних ракетною зброєю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, уряду доручено невідкладно вжити Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів.

Як відомо, на даний момент Україна має в акваторії Азовського моря лише катерами прикордонної охорони.

Також на цьому засіданні РНБО ухвалила обсяг оборонного бюджету України на 2019 рік - понад 5% ВВП.

Гроші планують направити на збільшення фінансового забезпечення військовослужбовців, розробку, виробництво та закупівлю сучасних видів озброєння і техніки.

На цьому ж засіданні члени РНБО підтримали пропозицію президента про припинення дії Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні десять років.

Варто сказати про те, що від українських прикордонників часто надходять скарги про те, що російською стороною затримуються міжнародні судна в акваторії Керченської затоки.

Навесні цього року Росія обмежила судноплавство для українських суден в цьому регіоні.

Українська сторона звинуватила росіян у цілеспрямованій військово-економічній блокаді.

Нагадаємо, Україна намагається домогтися від європейських партнерів визнання Азовського моря як "міжнародної водойми", а не внутрішнього моря двох держав.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у складі виявленого угруповання було 28 кораблів – це найбільше російське корабельне з'єднання з часів Холодної війни.

Також "Знай.uа" писав, 2 вересня, стало відомо про те, що в районі мису Скаген на півночі Данії був заарештований російський теплохід Novaya Zemlya ("Нова Земля"), що належить ВАТ "Мурманське морське пароплавство".