Інцидент стався в одній зі шкіл Маріуполя. Керівництво школи бурхливо відреагувало на ученицю з незвичайним кольором волосся. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"На лінійці мене відводили вбік, щоб я не позорилась. Директор відводив мене і казав, щоб я перефарбувалася протягом одного тижня", - розповідає сама дівчинка Анастасія Притикіна.

В керівництві школи вважають, що все роблять правильно і мають на це повне право. Так, заступник директора школи Ганна Майданова навіть розповіла, з якими кольорами волосся людей створив Бог. Правда, не пояснила, до чого тут школа.

"Бог нас створив у певних гамах кольору. Ми з вами шатени, брюнети, блондини. У нас немає з вами ні блакитного, ні синього, ні зеленого і рожевого волосся", - зазначає заступник директора.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Юрист Сергій Масенко розглянув ситуацію і підкреслив, що подібні вимоги є незаконними.

"Стаття 19 Конституції України захищає права людини від незаконних вимог. Ніхто не може бути примушений робити ті дії, які для нього не є обов'язковим", - уточнює він.

Раніше стало відомо, що п'яти учням стало зле на шкільній лінійці у Києві, а одному старшокласнику довелося надати медичну допомогу. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Нагадаємо, гімн України і хвилина мовчання - в українських школах вводять нові правила.

Як повідомляв "Знай. ua", урочиста лінійка ледь не закінчилася для київських школярів лікарнею.

"Знай. ua" писав, що потрібно знати про медогляд дитини для школи. Кожна дитина перед навчальним роком повинен принести в школу довідку форми 086.