9 вересня, у неділю, у багатьох російських містах пройшли мітинги проти підвищення пенсійного віку, які були організовані опозиціонером Олексієм Навальним. Як інформує опозиційний телеканал Дощ, ще за кілька днів до мітингів організатори, в тому числі і сам Навальний були затримані, але, незважаючи на це, тисячі людей вийшли на акції протесту в багатьох містах.

До цього часу відомо, що у всіх містах, де пройшли мітинги, силовики затримали учасників. Телеканал зазначає, що деяких людей били. Місцева влада при цьому задовго до організації мітингів заявила про те, що не будуть погоджувати проведення протестних акцій. У деяких містах їх скасували у зв'язку з різними надзвичайними подіями, які нібито там відбулися.

Вдалося узгодити мітинги тільки в 4 містах: Березниках, Кірові, Чебоксарах і Кургані. Учасники мітингів вимагають скасувати підвищення пенсійного віку в Росії. Крім того, деякі ЗМІ зазначають, що учасники акції також вимагають від Володимира Путіна залишити посаду президента країни.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Так, в Новосибірську поліція жорстко розганяла присутніх. Деякі були сильно побиті поліцією на очах у безлічі свідків. Десятки активістів затримали і відвезли у відділення поліції. Учасники так і не змогли прорвати оточення Омону. Тут у відділенні поліції "Центральний" знаходиться затриманий координатор місцевого штабу Навального Сергій Бойко. Омонівці перекрили вулицю, били людей кийками і не давали їм пройти до будівлі.

Активісти повідомляють, що силовики затримують навіть неповнолітніх. Наприклад, у Томську поліцейські затримали шістьох підлітків, їх відвезли у відділення поліції "Кіровський".

Також маса затриманих на пенсійному мітингу в Хабаровську, це молоді люди, на яких складають адміністративні протоколи. Що цікаво, багато акцій в містах були узгоджені, проте поліція вже з раннього ранку була налаштована на інциденти.

Нагадаємо, в Росії почалися масові арешти прихильників Навального.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що коричневий заміс Жириновського зняли на відео.

Також портал "Знай.иа" писав, що цербери Путіна почали кривавий спектакль, жорстке відео.