Новий ватажок теористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін змістив вірного соратника ліквідованого Захарченка - Володимира Кононова та скасував "міністерство оборони".

Такий висновок можна зробити з відомостей, розміщених в сепаратиських ЗМІ, також про це говорить один з колишніх високопоставлених бойовиків Олександр Ходаковський та відомий адепт "руського міра", блогер Олександр Жучковський.

При Олександрі Захарченку "міноборони" бойовиків очолював ВолодимирКононов. Тепер в списку нових "міністрів" Пушиліна немає ні "міністерства оборони", ні Кононова.

"Володимир Кононов дійсно вже не міністр оборони (для більшості ополченців це хороша новина,"Цар" ніколи не користувався авторитетом у військах). З чуток, Кононов стане ректором військового училища в Донецьку. А нового міністра оборони, мабуть, вже не буде, оскільки саме міністерство, за попередньою інформацією, буде скасовано", - написав Жучковський в Telegram-каналі.

Володимир Кононов

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Про ліквідацію "міноборони ДНР" також повідомляє журналіст Сергій Білоус, який працює в окупованому Донецькую Він стверджує, що це пов'язано з Мінськими угодами.

"Сьогодні за кількома джерелами пройшла інформація, що" Міністерство Оборони "ДНР" - скасовується. Одна з причин - нібито Мінські угоди, за якими може існувати народна міліція, але не міністерство оборони ", - написав він у своєму Telegram-каналі.

За словами Білоуса, всі формування, які перебували в підпорядкуванні "міноборони", будуть поставлені перед вибором - розпуск або інтеграція в так званий "1-й Корпус" або "внутрішні війська МВС".

Ватажок банди "Схід" Олександр Ходаковський, який втік до Росії, теж інформує про ліквідацію "міноборони".

"Оприлюднений список нового складу "кабміну", затверджений Денисом Пушиліним, вже не містить в своєму переліку "міністра оборони". Слід гадати - скасований. В цілому "кабмін" теж "в.о." до виборів ", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Блогер Жучковський також уточнив, що на зміну "міністерству оборони" прийде "управління народної міліції".

Жучковскій зробив цікаву ремарку:

"Виявляється", взагалі-то військами керував аж ніяк не Кононов і навіть не "головнокомандувач" Захарченко, а "керівництво 1-го корпусу (головним чином компетентні "сіверяни")". "Нинішній (і можливо майбутній) глава ДНР Пушилін, зрозуміло, ніякого відношення до армії не матиме", - підсумував блогер.

Нагадаємо, 7 вересня "народна рада" ДНР призначила тимчасово виконуючим обов'язки ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережі роблять ставки на те, як буде усунутий Кремлем новий " ватажок терористів "ДНР" Денис Пушилін.

Також "Знай.ua" писав, що поплічники ліквідованого ватажка терористів Захарченка тікають до Росії.