На роботи з ямкового ремонту доріг не поширюються гарантії, адже він спрямований виключно на тимчасове забезпечення проїзду.

Про це заявив голова "Укравтодору" Славомір Новак в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Багато людей плутають ремонт середній і капітальний з так званим ямковим ремонтом. Ямковий ремонт насправді не є ремонтом, це просто забезпечення проїзду", - сказав Новак.

Він також заявив, що "на ямковий ремонт гарантій немає, це просто залатані ями".

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Може бути ситуація, що після зими або під час зими ми латаємо дірки, ями так званим "холодним асфальтом", це просто засипання і закатання ями, щоб машина могла проїхати. Навесні вона відкривається знову, тому що це холодний асфальт", - зазначив Новак.

У той же час він запевнив: якщо був зроблений "середній, капітальний ремонт, реконструкція, будівництво", то "неможливо, щоб асфальт зійшов після зими".

Раніше повідомлялося, що в мережі, на YouTube-каналі під ніком "Цікавий Акім" з'явилося відео подорожі, очевидно, місцевих мешканців, по трасі Запоріжжя – Херсон. На ролику видно, що дорога, по якій їдуть автори відео, абсолютно "вбита".

Відео було знято з салону автомобіля, але всі ями на дорозі дуже добре видно. Справа в тому, що на такому дорожньому полотні складно розігнати машину, авторам ролика довелося їхати дуже повільно. А це шлях до моря, до багатьох популярних серед українців курортів і санаторіїв.

За словами автора ролика, через такі ями і відбуваються аварії на дорогах. Також наголошується, що ця траса користується популярністю і веде на морські курорти. Також на відео можна побачити, що автору ролика і іншим водіям доводиться об'їжджати ями по узбіччю, там же видно добре роз'їжджені грунтові стежки.

Водій обурений, що об'їжджати деякі вибоїни на дорозі доводиться, виїжджаючи на зустрічну смугу. І як видно на відео, так роблять і інші водії, коли немає можливості об'їхати по узбіччю.

Нагадаємо, в мережі з'явилися шокуючі знімки окружної дороги на Черкащині. Такої кількості ям ви ще ніколи не бачили.

Раніше Знай.ua повідомляв, ремонт шматка дороги у Кличка "розпилять" 20 мільйонів.

Також Знай.ua писав, міністр Омелян порадив українцям шукати причину поганих доріг в іншому місці.