У Київському районному суді Харкова сьогодні продовжили розглядати справу про ДТП на вулиці Сумській в жовтні 2017 року, в результаті якого загинули шість чоловік.

Про це зазначає "МедіаПорт".

Так, наразі вже відомо, що спочатку на засіданні обговорили підсумки розшуку лікаря-нарколога, яку шукали працівники поліції за дорученням суду.

За словами судді Віктора Попрас, розшукати лікаря правоохоронці не змогли. У серпні поліція як мінімум вісім разів приїжджала за адресою, за якою зареєстрована Олена Федірко. У вересні - ще тричі. Двері відкрили тільки під час останнього візиту.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"6 вересня двері відчинила жінка на вигляд 30-35 років, яка відмовилися назвати свої анкетні дані, і усно повідомила, що Федірко поїхала на непідконтрольну територію України", - повідомив суддя, посилаючись на представлені поліцією документи.

Більше того жінка відмовилась від будь-яких свідчень пославшись на 63 статтю Конституції України.

Інтереси Олени Зайцевої на сьогоднішньому засіданні представляв новий адвокат - Євген Мельниченко.

Мельниченко розповів, що отримав відповідь на свій запит з Управління патрульної поліції Харківської області. Він просив надати все відео патрульних - не тільки з місця ДТП, але і те, про яке, можливо, не говорилося.

Він відразу ж заявив, що всі необхідні процедури були проведені з певними порушеннями закону, які могли вплинути на кінцевий результат.

"У нас є підстави вважати, що Федірко не з'являється з тієї причини, що на місці огляду вона ще не усвідомлювала ..., який резонанс, і на той момент ніякого акту вона не писала", - говорить адвокат.

Разом з тим варто відзначити, що підозрювана у справі щодо смертельної ДТП у Харкові Олена Зайцева, яка наразі перебуває під слідством, фізично не могла відвідувати весь курс водіння в автошколі "Транстур", випускницею якої вона є.

Згідно з даними міграційної служби, під час навчання дівчина перебувала за кордоном.

Місцеві ЗМІ зазначають, що наприкінці серпня правоохоронці провели обшуки в будівлі автошколи і вилучили документи з жовтня по листопад 2015 року, тобто за весь період навчання підозрюваної.

"Відомо, що в автошколі Зайцева навчалася з 2 жовтня по 27 листопада, а 5 грудня отримала права. Слідчі сумніваються у тому, що підозрювана насправді відвідувала автокурси, адже за даними Державної міграційної служби, з 8 по 11 жовтня вона перебувала поза межами України" , - зазначили у виданні.

Суд над Зайцевою і Дроновим - нові подробиці

Нагадаємо, BMW влетів у зупинку, шестеро людей загинули.

Як повідомляв "Знай.ua", у справі Зайцевої отетеріли навіть адвокати.

Також "Знай.ua" писав, що зникнення ключового свідка у справі Зайцевої обростає неймовірними деталями