В суді вже не сумніваються, що Олена Зайцева, обвинувачена у масштабній ДТП в Харкові, перед тим як сісти за кермо вживала наркотики, так що зникнення ключового свідка - нарколога Олени Федірко - момент вкрай підозрілий.

Про це розповів Сергій Перепелиця - правозахисник другого підсудного Геннадія Дронова, передає "Обозреватель". Юрист наголошує, що і прокуратура, і поліція, у цій гучній справі ведуть себе досить підозріло.

"Суд зобов'язав слідчий відділ по ДТП визначити місце знаходження Федірко і доставити її в суд. Це рішення було озвучено в присутності прокурора, так що вони в курсі. Вона повинна контролювати виконання рішення суду. Суд не міг не відправити своє рішення в поліцію, такого не буває", - розповів адвокат.

Перепелиця зазначив, що в перший раз поліцейські не змогли привести Федірко в суд, оскільки не знайшли її за місцем прописки. Саме Федірко першою запідозрила, що Зайцева була під наркотиками.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Мені загалом здається дуже підозрілою поведінка як прокуратури, так і поліції в цій справі", - зазначив правозахисник.

"Лікар-нарколог багато років пропрацювала тут, кожен раз вона відправляла на аналіз 60 мл крові, а на цей раз чомусь менше. З цієї причини не було встановлено, які саме наркотичні речовини були в крові Зайцевої. Тому лікар має пояснити що сталося. І вона повинна понести відповідальність. У будь-якому випадку факт того, що Зайцева була під впливом наркотичних речовин встановлено. МОЗ офіційно дав відповідь адвоката Лариси Матвєєвої - на підставі наданих даних вони підтвердили, що наркотики в крові Зайцевої були", - каже Перепелиця.

Нагадаємо, у Харкові затримали за їзду у п'яному стані за кермом брат Олени Зайцевої, яка проходить підозрюваним у справі про смертельну аварію на Сумській.

Як повідомляв "Знай.иа", копи розповіли, як відбувалося затримання Василя Зайцева.

Знай.иа писав про те, що чергова Зайцева розкидала пішоходів по асфальту.