Стало відомо, що українських водіїв зобов'яжуть проходити тестування кожні п'ять років. Так, для приведення українського законодавства у відповідність до вимог Угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно буде переглянути цілий ряд законів і ввести нові, в тому числі і в сфері транспорту.

Серед законів введено положення, які торкнуться тестування всіх водіїв та отримання ними сертифікатів підвищення та підтвердження професійної кваліфікації. Про це повідомляє Європейська правда.

Варто відзначити, що в Європейському союзі ще у 2006 році була введена Директива 2006/59 / ЄС, яка передбачала підвищення стандарту підготовки нових водіїв і поліпшення професійних навичок тих, хто вже практикує. Це стосувалося управління вантажним і пасажирським транспортом по всьому Євросоюзу. І була введена система первинної кваліфікації та періодичної підготовки.

При цьому рік тому в нашій країні вже ввели подібні положення, які стосуються водіїв міжнародних вантажних і пасажирських перевезень. Нагадаємо, що за законом водіїв комерційного транспорту повинні були проходити навчання та отримати сертифікати. Директива, як і в Євросоюзі, встановлювала вимоги до процесу навчання і до самих підготовчих центрів, а також до системи тестування.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

В 2019 році повинні вступити в силу положення Директиви, які стосуються національних пасажирських і вантажних перевезень.

Раніше повідомлялося, що на засіданні Кабінет міністрів ухвалив нову несподівану постанову. Відповідні зміни були внесені в Порядок держреєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, самохідних машин на шасі автомобілів, мотоциклів, причепів та напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них ТЗ, мопедів.

Нагадаємо, восени Верховна Рада може розглянути законопроект про зниження акцизів на розмитнення авто на єврономерах.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям на "євробляхах" загрожує нова підла афера.

Також портал Знай.uа писав, чи потрібно міняти водійські права у 2018 році.