Одна з фірм-посередників праці у Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі Польщі незаконно працевлаштувала 346 іноземців.

Про це повідомила Прикордонна служба Польщі.

Зокрема, польські правоохоронці зазначили, що у вересні провели надскладну спецоперацію, метою якої стала перевірка законності працевлаштування іноземних громадян, у тому числі українців, на території країни.

"Прикордонники в Ольштині провели у вересні контроль законності працевлаштування іноземців в ілавській фірмі, яка є посередником праці. Підтвердилося порушення під час доручення праці 346 іноземцям", - повідомила речниця вармінсько-мазурського відділу Прикордонної служби капітан Мірослава Алєксандрович.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Наразі вже відомо, що правоохоронцям повідомили, що загалом піддалось перевірці близько 440 осіб.

Повідомляється, що власник агентства працевлаштування доручив виконання праці на інших умовах, ніж було визначено у дозволі, 315 громадянам України, 21 громадянину Молдови, 9 громадянам Грузії та громадянину Вірменії.

"Іноземці працювали з порушенням положень у будівельній сфері та у меблевих компаніях на терені Ілавського повіту", - додала вона.

Разом з тим варто відзначити, що з 2021 року мешканцям країн з безвізовим режимом за в'їзд до Європейського союзу потрібно буде заплатити 7 євро сервісного збору.

Відомо, що відповідну процедуру необхідно буде проходити раз на три роки. У ЄС відразу ж зазначили, що основним завданням авторизації є підвищення безпеки у країнах та запобіганню нелегальній міграції.

Такі нововведення містяться в законопроекті ЄС про систему контролю на кордонах.

Змін буде відразу кілька, і для нас найпомітнішим і найбільш значущим буде одне з них: для тих іноземців, які зараз їздять в ЄС по безвізу, буде запущена система під назвою ETIAS - European travel information and authorisation system.

За цим проектом, громадяни "безвізових країн" для поїздки в ЄС будуть зобов'язані проходити платну "авторизацію" - передавати в ЄС свої дані.

Крім того відомо, що перевірка та обробка даних буде коштувати для всіх громадян 7 євро. Також у відомстві відразу ж пояснили, що платити доведеться лише за авторизацію, а не за поїздку.

Також треба буде заповнити форму, схожу на візову анкету, але тільки в електронній, а не в паперовій версії.

Українці у Європі - найбільше заробітчан поїхали до Польщі

Нагадаємо, українські студенти масово тікають до Польщі.

Як повідомляв "Знай.ua", у Польщі спалили авто українського активіста.

Також "Знай.ua" писав, що скільки коштують знання та сили українців у Польщі.