У вівторок, 11 вересня Кабінет Міністрів України вніс черговий проект під назвою: "Про внесення змін у деякі закони України" (№9062). Про це повідомляє "Закон і Бізнес".

Уточнимо, що в ньому прописано лише 3 пункти, якими скасовується право надавати і рекламувати методи народної медицини.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила таке рішення: той, хто не вчився у вузі, апріорі не може якісно і своєчасно надавати допомогу пацієнтам.

Тому держава не може дозволити користуватися всілякими національними традиціями і досвідом поколінь для діагностики, лікування та профілактики захворювань.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

У підсумку, якщо ж офіційна медицина не зможе допомогти, наприклад, через нестачу у хворого коштів на лікування, він повинен із цим змиритися і подякувати заздалегідь державу про останню турботу.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді вирішили скасувати необхідність отримувати ліцензії знахарів, цілителів і іншим представникам нетрадиційної медицини.

Так, у тексті відповідного до законопроекту йдеться, що навіть якщо у цілителя є спеціальний дозвіл на лікувальну діяльність, це ніяк не гарантує захист прав українців, передбачених Конституцією. Іншими словами, виданий документ не захищає ні від шахраїв, ні від небезпеки, якій піддається здоров'я людини.

У МОЗ немає можливості перевіряти, наскільки ефективний той чи інший метод лікування, запропонований неспеціалістом. Щоб зробити це, необхідно проводити ретельні наукові дослідження по стандартам доказової медицини, а це може розтягнутися на довгі роки.

Нагадаємо, що в медичних установах України планують ліквідувати посаду головного лікаря і замінити її двома новими — генеральним директором і медичним директором.

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ запровадило нову систему оформлення декларації з лікарями, які надають первинну допомогу.

Також портал Знай.uа писав, що медична реформа вже дає перші результати: зокрема, це стосується підвищення зарплат для лікарів.