У вівторок, 11 вересня, в Україні почав діяти закон, згідно з яким правоохоронці зможуть вирішувати проблему домашнього насильства в кожному окремому випадку за лічені хвилини.

домашнє насильство

Про це на своїй сторінці в Facebook пише уповноважена з гендерної політики, відповідний наказ підписали в Міністерстві внутрішніх справ. Так, якщо поліцейські, які приїхали на виклик, фіксують, що кривдник несе реальну загрозу життю або здоров'ю іншої людини, вони можуть винести терміновий заборонний припис.

домашнє насильство

"Припис виноситься за заявою потерпілої особи, а також за власною ініціативою працівника уповноваженого підрозділу поліції за результатами оцінки ризиків. При вирішенні питання про винесення розпорядження пріоритет віддається безпеки постраждалої особи. Зазначена вимога поширюється також на місце спільного проживання (перебування) особи потерпілого і кривдника незалежно від їх майнових прав на відповідне житлове приміщення", - пише вона.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Згідно з приписом правоохоронці можуть:

  • зобов'язати покинути місце проживання (перебування) потерпілої особи;
  • заборонити входити і перебувати у місці проживання (перебування) потерпілої особи;
  • заборонити будь-яким способом контактувати з постраждалою особою.

Терміновий заборонний припис стосовно кривдника виноситься кривднику уповноваженими підрозділами органів Національної...

Posted by Урядова уповноважена з ґендерної політики on Tuesday, 11 September 2018

"З сьогоднішнього дня правоохоронці, які приїжджають на виклик вчинення домашнього насильства, зможуть потурбуватися про безпеку жертви, відразу виписавши кривдникові термінове розпорядження. Таке розпорядження накладає на правопорушника зобов'язання залишити місце проживання (перебування) потерпілої особи; містити заборону на вхід і перебування в цьому місці; а також забороняє кривдникові будь-яким способом контактувати з потерпілою особою", - написала заступник міністра МВС Тетяна Ковальчук.

Вона зазначила, що зміни, прийняті в Кримінальний та Кримінально-процесуальний кодекси, кардинально змінять підхід до проблеми насильства і тим самим полегшать виконання положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильства.

Сьогодні, 11 вересня, набрав чинності Наказ МВС України щодо термінових заборонних приписів у ситуаціях домашнього...

Posted by Тетяна Ковальчук on Tuesday, 11 September 2018

Нагадаємо, Міносвіти розглядає можливість введення обов'язкового тестування з математики в рамках зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2021 році.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Києві школяр влаштував розправу над вчителькою на очах у дітей.

Також "Знай.uа" писав, на святкових лінійках у різних містах України помітили багатьох політиків, які забули, що такі візити можна вважати порушенням закону і відкритою агітацією.