У понеділок, 10 вересня, стало відомо, що Міністерство освіти і науки України розглядає можливість впровадження обов'язкового тестування з математики в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2021 році.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ефірі Радіо НВ.

За словами Гриневич, цей крок може бути зроблений для посилення мотивації до вивчення даного предмету.

Лілія Гриневич

[quote author=""]"В 2007 році всього 8,5% державного замовлення — це були технічні спеціальності, а зараз - 16,3%. […] Найголовніше — це підвищення якості математичної та природничої освіти, тому що дитина повинна мати "базу".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

При цьому Гриневич уточнила, якщо це рішення буде прийнято, то тестування з математики буде розділено на два рівні: базовий і для профільний класів з поглибленим вивченням математики.

Нова українська школа

Раніше повідомлялося, що в наступному році для вступу до ВНЗ будуть приймати сертифікати ЗНО 2018 і 2019 років з усіх предметів. Подати можна буде і сертифікати ЗНО 2017 року, крім оцінок з іноземних мов — англійської, французької, німецької та іспанської.

Планують внести зміни у терміни вступної кампанії і зробити її коротшою. Так, реєстрація електронних кабінетів на бакалавра розпочнеться за дев'ять днів до початку подачі заяв — 1 липня, а сам прийом заяв і документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня. Це на три дні менше порівняно з 2018 роком.

Нагадаємо, що в українських школах введуть контрактну систему: що потрібно знати кожному.

Як повідомляв портал Знай.uа, опубліковано рейтинг найкращих Вузів України в 2018 році.

Також портал Знай.uа писав, що перші підручники мають бути у школах до 1 вересня. Однак, тепер доведеться чекати на них ще місяць.