Настоятель Десятинного монастиря Гедеон відправив листа з погрозами Генеральному директорові Національного музею історії України Тетяні Сосновській. Священнослужитель УПЦ МП не збирається поступатися у конфлікті, який розгорівся через фундамент каплиці-самобуду.

Про це йдеться в повідомленні Релігійно-інформаційної служби України.

Так, у своєму посланні "мирний" священослужитель акуратно так попереджає жінку, що та може накликати на себе прокляття, яке діятиме до сьомого покоління. Те, що храм зведено незаконно, настоятеля хвилює найменше. Дії НМІУ він називає "антирелігійною пропагандою" і "переслідуванням монастиря єдиної канонічної Православної Церкви в Україні". Фотографію чудового послання Сосновська опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

З чого все почалося

Керівник музею пояснила, що в кінці квітня звернулася до Гедеона з листом, в якому просила демонтувати деякі розміщені їм об'єкти, на встановлення яких музей не давав дозволу. Детальніше про конфлікт читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що Священний Синод Російської Православної Церкви обурився і протестує проти призначення Константинополем своїх екзархів в Києві. Як повідомляє джерело, Синода обурило, що це рішення ухвалили без погодження з патріархом Кирилом і митрополитом Онуфрієм.

Як повідомляв раніше Знай.uа, керуючому справами Московської патріархії, митрополиту Санкт-Петербурзькому і Ладозькому Варсонофію відмовили в грецькій візі.

Також Знай. uа писав про те, що призначення патріархом Варфоломієм своїх екзархів в Києві в особі архієпископа Памфилского Данила з США і єпископа Едмондского Іларіона з Канади в УПЦ МП назвали "грубим порушенням" і підкреслили, що відповідальність за негативні наслідки такого вчинку буде нести Константинополь.