Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що ніякі минулі заслуги не допоможуть колишнім АТОшникам уникнути законного покарання за рейдерське захоплення фермерського господарства в Харківській області.

Про це міністр розповів журналістам у середу, 12 вересня.

#наживо: коментар міністра внутрішніх справ Arsen Avakov щодо рейдерського захоплення підприємства на Харківщині МВС України Національна поліція України Artem Shevchenko

Geplaatst door Victoria Navrotskaya op Woensdag 12 september 2018

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Аваков розповів, що у зв'язку з інцидентом затримано 55 осіб, з них 22 оголошено звинувачення.

"На жаль, у цій акції брало участь певна кількість людей, які мають репутацію АТОшників, які воювали в тих чи інших підрозділах Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції", - сказав він.

"Ніякі шеврони в минулому, ніякі заслуги в минулому не звільнять людей, які здійснюють такі злочини, покарання", - заявив він.

Міністр заявив, що незважаючи ні на що, позиція МВС буде дуже жорсткою.

"Ніякої альтернативної сили, яка буде регулювати законність, у тому числі в господарській сфері, ми не потерпимо", - сказав міністр.

Аваков також сказав, що 12 вересня затриманий керівник структури, яка і робила захоплення. За словами міністра, це досить відомий чоловік, який керував ротою національної поліції "Східний корпус "Ширяєв".

Нагадаємо, вже четвертий день невідомі люди в камуфляжі намагаються незаконно захопити ФГ "Суворого А. Ф.".

Молоді люди без дозволу заїхали на територію господарства і почали завантажувати в свої автомобілі соняшник з елеватора. Коли їм почали чинити опір, нападники відкрили вогонь. В результаті, було поранено 5 чоловік, одного чоловіка забрала швидка.

Захоплення триває вже 4 день і набирає все нових обертів. Портал "Агро-Центр" викладає інформацію по днях.

Нагадаємо, 11 вересня під Харковом в ході рейдерського захоплення підприємства "Стратег-Агро" пораненими виявилися сім чоловік.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у Печерському районі Києва у вівторок увечері, 4 вересня, сталася стрілянина.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав парламент посилити заходи проти порушників правил дорожнього руху.