Згідно з дослідженнями фахівців, тривалість життя зросла в усьому світі. У тому, що люди сьогодні живуть довше, велику роль зіграло підвищення якості охорони здоров'я, поліпшення санітарних умов і нові досягнення медицини в лікуванні захворювань.

Як сказано у звіті Державної служби статистики, в Україні середня очікувана тривалість життя в минулому році дорівнювала майже 72 рокам.

Та, як стверджує в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, - це ще не межа. І продовжити життя можна не на один рік, якщо застосувати "універсальну піґулку" – здоровий спосіб життя. Про це Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

Всього одна здорова звичка здатна продовжити життя на два роки, зазначає очільниця міністерства охорони здоров'я. А якщо їх буде не одна – то й жити ви будете набагато довше.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"В основному механізм дії здорового способу життя працює як профілактика і запобігання багатьох захворювань. Поява і розвиток цих хвороб якраз і впливають на якість і тривалість життя", - зазначила Супрун.

За її словами, результати тривалих досліджень вказують, що здоровий спосіб життя може допомогти попередити розвиток небезпечного захворювання - діабету і навіть уповільнити прогресування хвороби.

"І досягти цього можна саме завдяки зміні раціону харчування і достатньому рівню фізичної активності", - уточнила Супрун.

Вона дала кілька порад, як змінити свій раціон, щоб зменшити ризики появи діабету: споживання або взагалі відмовтесь від добавок цукру та попередньо оброблених продуктів харчування, включно з обробленими зерновими продуктами (борошно, білий рис). Їх краще замінити на цільнозернові.

Супрун вважає, що варто збільшити вживання клітковини - овочів і фруктів.
"Фрукти і овочі, що не містять крохмалю, повинні становити не менше половини щоденного раціону", - підкреслила Супрун.

Чиновник уточнила, що бобові культури (сочевиця, боби, горох) також містять багато клітковини і корисного для здоров'я рослинного білка.

"Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, з'їдають менше калорій, не набирають зайвої ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету", - зазначила Супрун.

Ми часто чуємо, що здоровий спосіб життя - універсальна пігулка від усіх хвороб. Відчути це на власному досвіді не...

Posted by Уляна Супрун on Wednesday, 12 September 2018

Нагадаємо, Супрун порадила українцям більше сміятись, щоб менше хворіти.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Супрун розповіла, як побороти осінню хандру.

Також "Знай.ua" писав, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що в Україні відкриють чотири трансплантаційних центри.