Глава МОЗ Уляна Супрун повідомила про користь сміху для здоров'я, який можна порівняти навіть з користю збалансованої дієти та фізичної активності. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

З досліджуваних терапевтичних ефектів переваги сміху було виявлено у багатьох напрямках медичної допомоги, включаючи реабілітацію, онкологічні захворювання і в психіатрії. Деякі дослідження навіть вказують, що сміх здатний покращувати когнітивні функції людей похилого віку, пише Супрун.

"Сміх підвищує настрій, чим здатний нівелювати шкоду стресу і відчуття тривожності. Адже такі негативні емоції підсилюють вироблення гормонів стресу, які пригнічують імунну систему. Як наслідок ми стаємо більш вразливими до різних захворювань", - зазначила вона.

Крім того, регулярно з'являються нові дослідження, які пов'язують стрес з розвитком різних захворювань і станів. Саме сміх викликає протилежні реакції і процеси, порівняно зі стресом. Він зупиняє вироблення гормону кортизолу і одночасно стимулює вироблення нейромедіаторів (біологічно активних хімічних речовин), таких як дофамін, які сприяють кращому самопочуттю і мають заспокійливу дію.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Як правило, саме завдяки властивості пригнічувати стрес, сміх вважають корисним для здоров'я: починаючи від його здатності зменшувати запалення до поліпшення кровотоку", - підсумувала Супрун.

Раніше повідомлялося, що Супрун показала українцям, як уберегти головне. Українці отримали нову порцію корисних порад від в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Чиновниця заявила, що втратити слух можна в будь-якому віці. На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Супрун виклала відеозапис, який створили активісти громадської організації "Відчуй" і написала кілька рекомендацій про те, як не втратити слух.

Нагадаємо, Супрун пояснила, що чекає вегетаріанців в майбутньому.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Супрун попередила українців про страшні епідемії.

Також портал "Знай.uа" писав, що Супрун розвіяла міф про безпеку алкоголю.