В Україні відкриють мережу регіональних медичних центрів трансплантации кісткового мозку.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на заяву в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

"Не має так бути, щоб трансплантацію виконувала одна лікарня в країні. Ми плануємо відкрити центри трансплантації в чотирьох містах. Час вкладати гроші в нашу систему трансплантації. І ми вже почали це робити. Зокрема, проголосований закон про трансплантацію у Верховній Раді. Поки в Україні не будуть створені центри трансплантації, ми будемо продовжувати витрачати кошти на лікування за кордоном", — заявила Супрун.

За її словами, МОЗ уже розробив технічне завдання на єдину державну інформаційну систему трансплантації.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Крім цього, мiнiстерство запросило збільшення фінансування галузі трансплантації у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.

В першу чергу слід зменшити споживання або зовсім відмовитися від добавок цукру і попередньо оброблених продуктів харчування, в тому числі зернових продуктів (борошно вищого ґатунку, білий рис). Для цього відмінно підійдуть цільнозернові.

Також слід збільшити споживання клітковини. При цьому, фрукти і овочі, які не містять крохмалю, повинні становити не менше половини щоденного раціону.

Бобові культури (сочевиця, нут, горох) також багаті на клітковину і корисний для здоров'я рослинний білок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань. Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.

"Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу. Дослідники вважають, що експериментальна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.