Така інформація надійшла для російського видання "Медуза" від його дівчини, учасниці групи Вероніки Нікульшиної, яка повідомила, що у молодого чоловіка почав падати зір, пропадати мова і він не міг рухатися.


Петро Верзілов, учасник Pussy Riot та засновник "Медіазони", потрапив в токсикореанімаційне відділення міськлікарні імені Бахрушиних в Сокільниках.

Родичі Верзилова відзначили, що його мати ввечері 12 вересня приїхала в госпіталь, проте їй не дали потрапити до сина. До того ж, їй не стали говорити, в якому стані він знаходиться і які версії діагнозу. "У лікарні сказали, що інформацію не можуть розголошувати... Вони її послали, грубили. Повідомили, що не пустять. Тикають в папірець про те, що не мають права розголошувати інформацію до тих пір, поки пацієнт власноруч не поставить підпис під папером, а він знаходиться не в свідомості", - повідомляють рідні.

Верзілов


Як повідомила Нікульшина, Верзилов відчув нездужання незабаром після засідання суду, де йшов розгляд адміністративної справи щодо неї. В шість годин вечора він ліг поспати; коли через дві години Нікульшина повернулася додому, він "прокинувся і сказав, що нічого не бачить". "З восьми до десяти йому в геометричній прогресії робилося все гірше. Спочатку зір, потім мова, пізніше він не міг прямо ходити", - розповідає Нікульшина.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще


"Коли приїхала швидка, він на всі питання казав, що "ні, я нічого не їв, не вживав речовини". Йому ставало гірше все швидше, його почали хапати судоми. По дорозі до лікарні в кареті швидкої він почав марити. Він впав у таке напівсонний-полубеспамятное стан, не зміг впізнати мене, не реагував на мої слова", - каже Вероніка Нікульшина.


Нагадаємо, що Петро Верзілов отримав свою популярність в кінці 2000х років як учасник арт-групи "Війна", в якій також брала участь його дружина Надія Толоконникова. У 2012-му році Толоконникову разом з Марією Альохіною і Катериною Самуцевич потрапила під суд у справі Pussy Riot. В ході процесу Верзилова іменували продюсером групи. Він активно висвітлював справу, в тому числі за кордоном, завдяки чому про переслідування Pussy Riot заговорили десятки знаменитостей з усього світу. У 2014 році Толоконникова і Альохіна створили видання "Медиазона"; Верзилов зайняв пост видавця.


15 липня 2018 року Верзилов, Вероніка Нікульшина, Ольга Курачев і Ольга Пахтусова вискочили на поле під час фіналу чемпіонату світу з футболу в Москві у формі поліцейських; акцію назвали Pussy Riot. Активістам дали по 15 діб арешту кожному.


Раніше стало відомо, що скандальні Pussy Riot зняли кліп на підтримку Олега Сенцова.


Знай.UA писав про те, що жертву отруєння "Новачком" знову госпіталізували. Стали відомі подробиці.