У Росії Верховний суд відхилив апеляцію українського журналіста Романа Сущенка, якому призначили 12 років колонії суворого режиму.


Справа Сущенка

Роман Сущенко
Роман Сущенко


При цьому його адвокат Марк Фейгін повідомив: підзахисний готовий написати прохання про помилування, але це не означає, що він визнає свою провину. Захист готуватиме звернення до Європейського суду з прав людини.

Роман Сущенко
Роман Сущенко

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

"Що стосується політичної сторони цієї справи, то прохання про помилування - це результат, тому що просити про помилування, знаючи заздалегідь негативний результат, немає сенсу. Тобто ми на це підемо тільки в тому випадку, якщо з'являться якісь принципові домовленості між Києвом і Москвою щодо обміну або інших способів якогось врегулювання справи, зокрема, Сущенка", - зазначив юрист.

Роман Сущенко
Роман Сущенко


Як відомо, журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, який працював кореспондентом паризької редакції, затримали в Росії два роки тому, коли він приїхав навідати родичів.

Роман Сущенко
Роман Сущенко

Звинуватили в шпигунстві, а цьогоріч незаконно, у закритому режимі - засудили.


Дивіться: Роман Сущенко готовий написати прохання про помилування - Фейгін


Нагадаємо, Сущенко написав листа до української діаспори у Латвії.
Як повідомляв Знай.ua, українському активісту Володимирові Балуху в окупованому Криму обмежили можливість ознайомлення зі змістом кримінальної справи, у якій раніше йому винесли вирок.
Також Знай.ua писав, українського політв'язня Станіслава Клиха в російській психіатричної тюремній лікарні Магнітогорська "накачали" невідомими психотропними препаратами.