Проте за запропоновану ціну в 25 гривень діти, ті з них, які вже навчилися читати, зможуть дізнатися, яку суму отримають батьки, якщо їх дитина помре або отримає травму. Як з'ясувалося, у вартість щоденника входить сума страховки від компанії, яка вирішила, що помістити рекламу під виглядом страхової пам'ятки на передостанній сторінці щоденника – відмінна ідея.


На досить дивну ініціативу навчального закладу і страховиків відреагувала користувач Фейсбук мама львівського першокласника з ніком Nastya Vinokurova.


"Батьки, у першому класі ніхто не стане ставити дітям ніяких оцінок або ставити завдання на дом. Не купуйте щоденники, школа купить їх сама...", - написала вона.


Пізніше, після запуску у виробництво канцелярського вироба, жінка пише:


"Батьки, ось вам щоденники з фото школи і страховим полісом, здайте 25 гривень. Щоденник – звичайний, як у всіх – місце для розкладу, зауважень та оцінок, а на передостанній сторінці – повідомлення про те, що робити, щоб отримати страховку у разі смерті або травми дитини від страхової компанії "Стройполіс" (Київ)... Страховий поліс "зашитий" в ціну щоденника і дорівнює 7,24 грн. Страхова компанія виплатить у разі смерті дитини 1000 грн. У разі травми – 100-200 гривень. Щоб отримати гроші, необхідно зібрати повний пакет документів і протягом двох днів після страхового інциденту встигнути їх віднести в страхову компанію. У пам'ятці регулярно посилаються на Договір, думаю, де б його подивитися можна було?", - зазначає вона.
Далі вона передає історія про спробу отримати текст даного договору, яка закінчилася нічим. Ні менеджери страхової компанії, ні її начальство, по підсумку так і не погодилися дати текст документа у відповідь на її законне право з ним ознайомитися. Серед варіантів відповідей на прохання була заява, що "купіть щоденник і там почитайте".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще


Також автор посту написала про дивне оформлення щоденника.


"Особливо постарався фотограф над колористикою і деталями – щоб діти не забули, в якій країні живуть (заборонний сигнал світлофора, "цегла", половина сірого "ланоса" і перебегающий в недозволеному місці дорогу сивочолий чоловік у темній куртці з пакетом)".


Раніше повідомлялося, що для "нової української школи" настав судний день. Відсутність реформ, порожні класи і гроші з батьків шокували українців.


Також Знай.UA писав про те, що українці розповіли про цинічні вимоги грошей у школах з батьків.


Знай.UA розповідав, які реформи були обіцяні для учнів у школах, починаючи з 1 вересня.