Сьогодні, 13 вересня, в окупованому Донецьку "добивають" так званий "батальйон Прилєпіна", комбат, кажуть, вже "на підвалі".
Роззброєння "батальйону", "замкомбата" в якому був скандальний російський письменник Захар Прилєпін, відбувається в готелі "Прага". Про це у своєму Telegram-каналі повідомив російський найманець Олександр Жучковський.

"У Донецьку відбувається роззброєння "прилєпінського батальйону" на території готелю "Прага". Було чутно вибух і безладну стрілянину (хто в кого стріляв неясно). База оточена, нікого з бійців не випускають, командир батальйону Сергій Фомченков ( "Фомич") затриманий", - написав найманець.

Також цю інформацію підтвердив в своєму Twitter російський політик і письменник Едуард Лімонов. Він розповів, що "комбат Фомич" (Сергій Фомченков) вже затриманий і відправлений "на підвал".

"У Донецьку заарештували комбата Фомченкова. Повідомили, що будуть тримати поки він не віддасть наказ батальйону роззброїтися. Тільки що він віддав наказ батальйону роззброїтися. Думаємо це наслідок переділу влади після вбивства Захарченка".

Зазначимо, що за наказом Москви ліквідувати "розвідувально-штурмовий батальйон полку спецпризначення" 1-го АК "ДНР" почав в кінці серпня ще ватажок донецьких терористів Захарченко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Захар Прилєпін

Скандал трапився 22 серпня. Як повідомляв сепаратистський Telegram-канал "Донецький Абориген", вранці батальйону, що дислокується в окупованому Докучаєвську, наказали в екстреному порядку роззброїтися. Терористи збунтувалися і сховали зброю. Після цього Захарченко послав в Докучаєвськ карателів, які схопили трьох "керівників" батальйону Прилєпіна. Заарештувати його ватажка не вдалось, оскільки той встиг втекти до Росії.


Після "загадкової" ліквідації Захарченка справу продовжив новий керівник "республіки" – Пушилін.

Нагадаємо, Захар Прилєпін, який воював проти української армії на Донбасі, проговорився про те, що ліквідований ватажок терористів Олександр Захарченко до Донбасу брав участь ще в двох війнах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Захар Прилепін, який воював у лавах "ДНР", зізнався, що на Донбасі воюють російські військові.

Також "Знай.ua" писав, що Facebook заблокував акаунт скандально відомого російського письменника Захара Прилєпіна через постійне вживання ним нецензурної лексики у постах.