Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала кілька порад, як краще тренувати мозок. Кращі поради вона написала у себе на сторінці Facebook.

Супрун дуже рекомендує виходити з зони комфорту.

"Виконання одноманітних завдань не сприяє поліпшенню роботи мозку. Кращий варіант - це влаштувати мозку челлендж і вибрати новий незвичайний вид діяльності. Вивчення іноземної мови або освоєння музичного інструменту - чудово для цього підійдуть", - зазначила Супрун.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Вона заявила, що потрібно шукати нові шляхи і подорожувати. Це хороший метод, щоб включити мозок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Освоєння нової місцевості - це завжди хороший інструмент, щоб активувати мозок. Якщо це інша країна, то ми повинні повністю перейти і виконати незвичайні завдання в новій місцевості - від пошуку шляху додому до покупок в магазині. Схоже вправу можна робити і вдома, наприклад, кожен раз міняти шлях на роботу або навмання блукати по вулицях", - сказала Супрун.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Також вона додала, що допомагає прокачати мозок активна соціальна комунікація. Постійне спілкування - це активна розумова діяльність, зокрема концентрація уваги і стимуляція пам'яті, це покращує когнітивні функції.

"Спілкування з різними людьми допомагає зміцнити нейронні мережі уповільнює їх ослаблення в процесі старіння", - додала вона.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Супрун також вважає, що читання і гра шахи дуже корисні.

"А щоб ускладнити завдання - спробуйте, наприклад, почитати нову книгу іноземною мовою, а потім обговорити її з друзями", - уточнила чиновник.

Нагадаємо, глава Моз Уляна Супрун повідомила про користь сміху для здоров'я, який можна порівняти навіть з користю збалансованої дієти та фізичної активності.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Супрун настільки полюбилися користувачам соціальної мережі Facebook, що вони вирішили присвятити їй жартівливе захід під назвою "Молитва за канонізацію Супрун з обмиванням манту і на холодному".

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що Супрун заявила, що вчені винайшли таблетку, яка здатна поліпшити ваше здоров'я і вберегти від багатьох небезпечних хвороб. Її назва – здоровий спосіб життя.