Співробітники правоохоронних органів виявили більше 800 випадків незаконної зміни балів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Завдяки інформації прес-служби Національної поліції стало відомо, що оцінки змінювали посадові особи Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Так, за такі дії посадові особи УЦОЯО отримували матеріальну винагороду, пише портал "Політека".

Правоохоронці з'ясували, що до складу злочинної групи входили керівник Центру оцінювання якості освіти, 2 його заступники та 2 посадові особи установи.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

"Поліцейські з'ясували, що підозрювані мали право доступу до центру інформації про результати зовнішнього незалежного оцінювання. Завдяки цьому протягом 2008-2013 років вони завищували результати оцінки за грошову винагороду. Така фальсифікація результатів ЗНО дала можливість певним особам вступити до вузів і вчитися в них саме за рахунок держави", – йдеться у повідомленні поліції.

Наголошується, що дії підозрюваних завдали державі збитків на суму понад 7 мільйонів гривень.

Учасникам угруповання інкримінують зловживання владою або службовим становищем; несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), а також створення злочинної організації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство освіти і науки розробило нові умови прийому до вишів на 2019 рік. У цьому документі передбачено скоротити терміни вступної кампанії, проводити творчі конкурси на ЗНО і у першу чергу зараховувати тих, хто в майбутньому хоче працювати в селах. Відомство представило проект для громадського обговорення.

Варто нагадати, що в міністерстві оборони розповіли, що в нинішньому вступному році найпопулярнішими спеціальностями для абітурієнтів, як і в минулих роках залишилася розвідка, спецназ та морська піхота.

Нагадаємо, ошукані вчителі вийшли на масовий мітинг.

Як повідомляв Знай.uа погані новини для гуманітаріїв: ЗНО з математики зробили обов'язковим.

Знай.uа писав, ЗНО 2018: випускники ганебно провалили завдання для 8 класу.