Експеримент з високими зарплатами для керівництва "Укрзалізниці", судячи з усього, провалився. Як показала практика, це не допомогло побороти корупцію.

Це яскраво демонструє приклад з виконуючим обов'язки голови "Укрзалізниці" Євгеном Кравцовим. Тепле крісло приносить топ-чиновнику суму, рівну квартирі у Києві. Так доходи нового глави перевізника становить 1,2 мільйона гривень і вони постійно зростають.

Колишній і нинішній глави Укрзалізниці

Таку суму він отримує як в. о. голови держконцерну (півмільйона гривень), а ще близько 700 тисяч гривень Кравцов отримує у вигляді щомісячного винагороду як член правління УЗ.

Варто відзначити, що в перерахунку на долари за нинішнім курсом 1,2 мільйони гривень - це близько 43 тисяч доларів (або 37 тисяч євро).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Євген Кравцов

У цьому зв'язку показовим є порівняння з рівнем оплати голів таких держав як Німеччина та Франція. Канцлер ФРН Ангела Меркель отримує щомісяця всього 18 тис. євро, а місячна зарплата лідера Франції Еммануеля Макрона взагалі 15 тисяч євро.

Вагони


Як ми можемо побачити сьогодні, хоча і оклад українським чиновникам виріс, проте хабарі ніхто не скасовував.

Роботу "Укрзалізниці" критикують не лише прості українці, але й уряд та бізнес. За підсумками 2017 року "Укрзалізниця" отримала одні з найгірших показників за останні роки.

Вантажовідправники відзначили, що в компанії не зникла корупція при розподілі вагонів між заявниками.

Хоча середні і малі компанії забезпечуються вагонами постійно, але і це відбувається не безкоштовно.

Нагадаємо, українці пригадали найбільші обіцянки глави Укрзалізниці, які залишаються поки що мрією.

Як повідомляв Знай.ua, в мережі показали стан туалетів у вагонах Укрзалізниці, у той час як глава перевізника носить форму, розшиту золотом.

Також Знай.ua писав, що спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну у розмірі 5 мільйонів гривень.