Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну у розмірі 5 мільйонів гривень.

Цю інформацію повідомило джерило в САП "Українській правді".

"Ми не бачимо підстав для затримання, і перетворювати це в шоу точно не треба" співрозмовник

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Крім того, за його словами, у НАБУ переконані, що 5 мільйонів - це сума різниці задекларованих доходів та витрат.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"В цьому кейсі не зовсім усе просто... Ми все таки очікуємо від наших колег розслідувань по Укравтодору, "Укрзалізниці", а не акцентуванні на гучних іменах" співрозмовник

Також відомо, що справу розслідують уже 8 детективів.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Як повідомляє Солом’янський районний суд Києва, 13 вересня до них надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу відносно підозрюваного Володимира Омеляна.

Додатково буде повідомлено про дату та час клопотання.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Нагадаємо, що детективи НАБУ повідомили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.

Про це "Слову і Делу" розповіли в прес-службі відомства.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили міністру інфраструктури України про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених частиною 3 статті 368-2 і статтею 366-1 Кримінального кодексу України", - відзначили в Бюро.

За даними слідства, Омелян з 2008 року по квітень 2015 роки витратив мінімум 3,45 млн грн, що не збігається з його доходами. За інформацією Бюро, міністр період з 2000 року по квітень 2018 року одержав 2,17 млн грн офіційного доходу.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", на роботи з ямкового ремонту доріг не поширюються гарантії, адже він спрямований виключно на тимчасове забезпечення проїзду.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що на думку блогера Євгена Василевського, українці масово розчарувалися в "нових обличчях" і вважають, що вивести Україну з кризи можуть тільки досвідчені політики.