Народні депутати і міністри трохи зіпсували українцям настрій новим прогнозом щодо вартості долара на 2019 рік. Відомо, що в проекті державного бюджету долар оцінили в 29,4 гривні.

Про це стало відомо завдяки тексту законопроекту, який оприлюднено на офіційному сайті українського парламенту.

"Розрахунки здійснено з використанням прогнозного курсу на кінець року - 29,4 гривні за долар", - наголошується в документі.

Нагадаємо, що проект держбюджету на 2018 рік був заснований на прогнозі курсу 30,1 гривень за долар на кінець 2018 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ про підвищення зарплат військовим в бюджеті 2019 року. Цим указом він ввів у дію рішення РНБО. Про це повідомляється на сайті глави держави. У бюджеті на наступний рік має бути передбачено збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, офіцерів, рядових і поліцейських не менш, ніж на 30%.

Так, мінімальний розмір зарплати рядових ДСНС і поліцейських складе не менше 9 тисяч гривень (на даний момент – 8 тисяч). А у військовослужбовців-рядових за контрактом першого року служби мінімальний розмір грошового забезпечення становить не менше 10 тисяч гривень (зараз – 7,5 тисяч гривень).

Варто нагадати, що український уряд сформував проект держбюджету на 2019 року і направив його до парламенту для подальшого погодження та затвердження.

Варто зазначити, що прем'єр Володимир Гройсман розповів деякі подробиці про новий бюджет. Так, схвалений документ передбачає збільшення фінансування безпеки і оборони країни на 31,5 млрд грн. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Кабміну.

"Ми працюватимемо з комітетами і фракціями для того, щоб бюджет був реалістичним. Не можна роздувати бюджет, який не підкріплений грошима. В іншому випадку, це може призвести до криз", - розповів Володимир Гройсман.

Нагадаємо, українцям показали держбюджет-2019: зростання ВВП на 3%, інфляція - 7,4%.

Як повідомляв Знай.uа стало відомо, скільки розкрадуть і закопають в ями під виглядом ремонту доріг в 2019-му.

Знай.uа писав, монетизація субсидій: кому і коли видадуть "живі" гроші.