Український уряд сформував проект держбюджету на 2019 рік та направив його до парламенту для подальшого погодження та затвердження.

Варто зазначити, що прем'єр Володимир Гройсман розповів деякі подробиці про новий бюджет. Так, схвалений документ передбачає збільшення фінансування безпеки і оборони країни на 31,5 млрд грн. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Кабміну.

"Ми будемо працювати з комітетами і фракціями для того, щоб бюджет був реалістичним. Не можна роздувати бюджет, який не підкріплений грошима. В іншому випадку, це може призвести до криз", - розповів Володимир Гройсман.

Прем'єр додав, що в новому бюджеті передбачено збільшення витрат на безпеку і оборону на 31,5 млрд грн. Таким чином загальний бюджет, виділений у рамках оборонної сфери становитиме 209,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відомо, що на розвиток і модернізацію військової техніки в документі виходить 36,2 млрд грн (на 3,9 млрд грн більше порівняно з 2018 роком), на грошове забезпечення військовослужбовців – 108,3 млрд грн (на 24,1 млрд грн більше) та суспільну безпеку – 82,1 млрд грн (на 16,1 млрд грн більше).

"Військовослужбовець отримуватиме зарплату не менше 10 тис. грн", - зазначив прем'єр.

Він додав, що в інших службах правопорядку отримуватимуть мінімальну зарплату не менше 9 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку року в Україні змінилися правила нарахування пенсійних виплат і трудового стажу. Відповідно до статті 26 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пенсії призначатимуться від 60 років за наявності 25 років стажу.

Варто нагадати, що власники сільських господарств в Україні зможуть зберегти субсидію за допомогою нового органу, введеного в регіонах. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив керівник директорату Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, українцям, які живуть у селах для збереження субсидій необхідно оформити заяву в спеціальну комісію.

Нагадаємо, влада перетворить українців на рабів МВФ: економіст пояснив, що стоїть за новим договором з фондом.

Як повідомляв Знай.uа курс долара на найближчий тиждень: експерти розповіли, до чого готуватися.

Знай.uа писав, НБУ повідомив про рекорди на валютному ринку.