Угони автомобілів це часте явище не тільки в Україні, але і у всьому світі. Викрадачі з кожним роком удосконалюють свої навички, озброюються системами сканування сигналізацій, і використовують різні хитрощі для крадіжки машин. Повідомляє Politeka.

Ці корисні поради допоможуть вам убезпечити свій автомобіль:

Вночі машина повинна стояти в гаражі

Ні для кого не секрет, що найчастіше викрадають або обкрадають машину на вулиці в нічний час доби. Викрадачеві легше знайти здобич на відкритій, території, яку не охороняють. Краще рішення проблеми – це гараж. Якщо у вас немає власного гаража, то його можна взяти в оренду. Звичайно, це чергові витрати, але це обійдеться вам дешевше, ніж звернення в поліцію і пошуки вкраденого авто.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Забирати цінні речі

Не залучайте злодіїв цінними або якимись речами. Будь-який предмет залишений в машині підвищує ризик викрадення або розбитого скла. Як вони розмірковують під час злочину зрозуміти неможливо, але залишений вами телефон на сидінні може спричинити не просто його крадіжку, але і саме викрадення машини.

Вибір паркувального місця

Якщо немає гаража або платного паркування по близькості, то потрібно правильно вибрати місце для паркування. Це питання стосується і тимчасової стоянки авто. Потрібно вибирати людні місця. Якщо потрібно припаркувати автомобіль в нічний час, краще знайти добре освітлене місце.

Механічні та електронні пристрої

• Механічний блокиратори. Механічні блокуючі пристрої на керму, коробку передач (автомат), педаль та інше. При активації пристрій фіксує вал рульової колонки в певному положенні, повністю виключаючи його обертання або залишаючи можливість повороту на кілька градусів.

• Сигналізація. Навіть найдешевша сигналізація, це невелика, але гарантія, що автомобіль не вкрадуть. Але краще не розмінюватися на дешеві моделі, а придбати якісну сигналізацію. Наприклад, сигналізацію зі зворотним зв'язком.

• Іммобілайзер. Це протиугінний пристрій, який є зараз досить затребуваним.

Цей прилад потрібен для того, щоб перешкодити викрадачеві завести мотор автомобіля. Служить для відлякування викрадачів. При зломі подає сигнал тривоги власнику авто. Принцип роботи: блокує основні системи і електричні ланцюги машини.

Нагадаємо, ми зібрали кращі лайфхаки для автомобілістів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", МВС опублікувало відомості про транспортні засоби та їх власників. Всього в реєстрі — 8 407 358 машин.

Також "Знай.uа" писав, хакери навчилися викрадати автомобілі онлайн.