В 2019 році кількість субсидій для українців різко і стрімко скоротиться порівняно з 2018. Уряд посилив вимоги до надання субсидій, і тепер більшість українців, які отримували пільги в минулі роки, втратять право на субсидії. А крім цього, скорочення субсидій закладено в бюджет 2019.

Проект державного бюджету України на 2019 рік передбачає скорочення витрат на житлові субсидії, в порівнянні з 2018 роком на 15,9 млрд грн, що становить 22,4%. Про це пише видання "Лівий берег"

Відповідно до законопроекту про держбюджет-2019, на наступний рік передбачається виділення 55,95 млрд грн на субвенцію місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на комунальні послуги.

Для порівняння, у бюджеті-2018 субвенція місцевим бюджетам за цією статтею передбачала 70,99 млрд.

Субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу заплановані в розмірі 2,95 млрд грн, субвенції для багатодітних та малозабезпечених сімей, а також інші види соціальної допомоги - 63,4 млрд грн.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що однією з причин скорочення субсидій є підвищення добробуту українців.

"Потреба в субсидіях буде меншою. Це пов'язано з підвищенням пенсій і заробітної плати. Сума коштів, яку виділять для субсидій, залежатиме від ціни на газ для населення".

Рева зазначив, що уряд ще остаточно не вирішив, що робити з цифрами щодо субсидій на майбутній рік.


Нагадаємо, уряд схвалив бюджет на наступний рік.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін посилив вимоги до надання субсидій.

Також "Знай.ua" писав, українцям показали курс долара на 2019 рік, який заклали до проекту держбюджету