Сьогодні, 14 вересня, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні прийняв проект державного бюджету на 2019 рік і направив його на розгляд парламенту.

Перед прийняттям документу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман озвучив основні показники бюджету-2019.

За його словами, проект бюджету на наступний рік передбачає інфляцію на рівні 7,4%. Про це прем'єр повідомив в ході засідання уряду.

"На 2019 рік інфляція складе 7,4%, а ціни, якщо і зростатимуть, то не такими темпами, як раніше", - заявив він.

В той же час, проект державного бюджету грунтується на зростанні української економіки в майбутньому році на 3%. Щодо державного боргу, то він повинен зменшитися до 52,2% ВВП.

"На 2019 рік ми плануємо, що очікуваний показник все-таки залишається 3% -м. У той же час ми допускаємо, що ВВП України буде рости", - сказав прем'єр Володимир Гройсман.

Зростання доходів зведеного бюджету планується на рівні 1,29 трлн гривень, тобто на 130 млрд більше, ніж було в бюджеті на 2018 рік.

За словами прем'єр-міністра, у розрізі галузей Кабінет міністрів планує збільшити витрати на оборону на 31,5 млрд грн, тобто на 18%, - до 209,5 млрд грн.

Також планується збільшення витрат на програми з енергоефективності - до 2 млрд гривень.

При цьому прем'єр-міністр анонсував реформу невідкладної медичної допомоги в Україні. Крім того, в рамках медреформи планується забезпечити безкоштовні аналізи.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Держбюджет-2019

Наживо: Презентуємо проект Державного бюджету на 2019 рік. Збереження соціальних пріоритетів і акцент на капітальну відбудову держави. #БюджетРозбудовиКраїни

Posted by Volodymyr Groysman on Friday, 14 September 2018

Нагадаємо, Мінфін України склав п'ять шокових економічних сценаріїв, до яких може призвести держборг нашої країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", НАК Нафтогаз отримав з держбюджету понад 200 млрд грн

Також "Знай.ua" писав, прикордонники звернулися до уряду з вимогою підвищити заробітну плату