Тисячі величезних медуз-корнеротів окупували одеські пляжі.

Як повідомляє ТСН, корнеротів почало викидати до берега через погодні зміни: з приходом осені почастішали шторми, дощі з поривчастим вітром, через що медуз почало виносити на берег. Тим, що знаходилися на глибині, уціліти вдалося, зараз вони кошмарять туристів, залишаючи неслабкі опіки на тілі.

За інформацією медиків, у лікарні за допомогою вже звернулися як мінімум 500 відпочиваючих, але знайшлися й ті, хто радий опікам медузи. Наприклад пенсіонери вважають, що це дуже корисно для здоров'я людини, особливо коли медуза жалить ногу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фахівці тим часом вважають, що "окупація" узбережжя медузами - справа звична і сезонна, а для осінньої Одеси - взагалі не варта уваги, оскільки північний вітер регулярно підганяє корноротів до берега. Потрібно трохи почекати, поки похолодає і медузи через зниження температури зникнуть до наступного сезону. Відпочивальникам порадили бути дуже уважними і триматися від напівпрозорих кривдників подалі.

Раніше повідомлялося, що українці почали публікувати в соцмережах фотографії моря в курортному селі Приморське Херсонської області. На них видно, що вода поруч з берегом у прямому сенсі слова кишить гігантськими медузами зі щупальцями.

Відповідний знімок опублікувала на своїй сторінці в Facebook користувач Олена Кабашна. Жінка наголосила, що аналогічна ситуація з медузами спостерігається також в Лазурному.

Нагадаємо, що у результаті масштабної зливи в улюбленому курорті українців м. Бердянськ Запорізької області, підтопило переважну більшість вулиць і приватних домоволодінь.

Як повідомляв портал Знай.uа, існує ряд медуз, опіки від яких викликають у людини летальний результат.

Також портал Знай.uа писав, що фото пляжу в російському Краснодарському краї, де посеред сміття, водоростей і палиць відпочиваючі засмагають, шокувало користувачів мережі.