На Закарпатті померла заслужена артистка України Клара Попович-Лабик, яку називали примадонною народного хору.

Про це пише видання "Область онлайн"

Колеги називали Клару неперевершеною мрійницею ​​і оптимісткою, золотим голосом краю.

"Все на світі, навіть часто гроші, їй замінювали пісні. Знала їх тисячі, а може і дві. Виконувала переважно народні – місцеві закарпатські, а також українські, словацькі, угорські, румунські, російські. Кращі увійшли на диск", - повідомляє джерело.

Клара Лабик

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Жінка володіла народним голосом - відкритий альт.

Свого часу співачкунамагався переманити хор імені Верьовки, однак Клара залишилась у своєму краї.

Їй постійно пропонували свої твори як професіонали, так і самодіяльні композитори і вона нікому не відмовляла.

А ще, Клара Лабик володіла неординарними вокальними даними, виховати у людини їх неможливо. Про таких людей говорили, як про дар Божий.

Закарпатський хор

Клара Лабик крім хору працювала також викладачем. Вона вчила музики і співу в учнів ужгородської загальноосвітньої школи № 1. Якщо у вересні мало хто з першокласників знав хоч одну закарпатську народну пісню, то вже в кінці навчального року – десятки.

Дітишанували та любили свою вчительку, яка просто жила народом та його фольклором.

Життєвий девіз Клари Ласлівни був такий: "Поки Бог дає мені голос, я співаю. І завдяки Господу, я це роблю".

Дивіться: Закарпатський народних хор "Ой, Марійко, чечері"

Нагадаємо, загадкова смерть 23-річної чемпіонки Європи скодихнула мережу, шанувальники не можуть повірити у цю трагедію.

Як повідомляв Знай.ua, у реанімації помер легендарний телеведучий Андрій Мурашов, який до цього провів тиждень у комі. Як стало відомо, лікарям довгий час не вдавалося поставити діагноз артисту.

Також Знай.ua писав, що у мережі опублікували відео з місця ДТП на трасі Псков-Санкт-Петербург, в якій загинув відомий російський баритон Михайло Луконін.