Народний синоптик Леонід Горбань розповів, на які погодні сюрпризи варто очікувати українцям у жовтні.

Фахівець зазначає, що протягом другого осіннього місяця ще буде можливість помилуватися ясною і теплою погодою. Але до бабиного літа це не має жодного відношення - воно вже пішло безповоротно.


Уже з наступного тижня до кінця місяця доведеться носити з собою парасольку, однак у жовтні стихія повернеться до українців обличчям і надасть можливість насолодитися теплими днями.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Бабине літо з календаря не сходить, молоде - від Успіння Богородиці до 11 вересня, старе - сім днів після цього. На ці дні раніше орієнтувалися селяни, щоб правильно розрахувати строки сівби", - розповів Леонід Горбань

Тиждень обіцяє бути відносно сухим, погода - теплою і ясною. У жовтні не буде серйозних заморозів, однак приморозить на поверхні ґрунт - 9-10 і 15-17 числа.

Будуть сильні дощі, причому практично протягом всього місяця. Температура на початку - 19-22, через тиждень опуститься до 18-21, а з 15 жовтня чекаємо похолодання і 9-12 градусів тепла.

Щодо прогнозу погоди протягом зими, Леонід Горбань заспокоює - не варто вірити чуткам, надзвичайно суворої зими не передбачається.

"У грудні буде чотири відлиги, морозний грудня не можна назвати. А якщо цей місяць не буде морозним, то серйозних холодів не варто чекати до середини січня. У січні - три відлиги. Морози - до -9-11, а ось з 20 числа температура впаде до -15, може, місцями до -20, - розповів синоптик.

Зате мороз буде стояти в лютому - протягом двох тижнів синоптик обіцяє -15-25. Однак і останнього зимового місяця погода побалує нас відлигами.

"З 20-х чисел морози будуть приходити тільки вночі, і то невеликі. У березні, як буває в останні роки, зима повернеться - у перший тиждень можна чекати до -9-14", - пише синоптик.

Нагадаємо, у найближчі дні в Україні стоятиме комфортна сонячна погода і осінь прийде лише з початком наступного тижня.


Як повідомляв "Знай.ua", 19 вересня і в найближчі дні по всій Україні опадів не буде, температура від +23 до +28 градусів. Але ніч і ранок буде прохолодним, від +10 до +14 градусів, а в низинах до +7 градусів.


Також "Знай.ua" писав про те, що 19 вересня православні християни святкують Михайлове чудо-2018.