Пробіг уживаної машини — головний чинник, що дозволяє оцінити її технічний стан.

Якщо ви купуєте авто з рук, навіть при наявності оптимального пробігу, краще провести повну технічну діагностику. На жаль, випадки, коли власники авто "підкручують" показання одометра, вкрай непоодинокі, тому краще віддати машину в руки майстрів, які зможуть точно визначити знос.

євробляхи
євробляхи

Крім того, діагностика допоможе виявити сліди шахрайства з машиною, наприклад, якщо вам під виглядом "ідеального" автомобіля намагаються продати потопельника або авто, який побував в серйозному ДТП.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

До 3-х років

Автомобілі віком до трьох років при стандартній експлуатації зазвичай мають пробіг до 50 тисяч кілометрів. При цьому машини виглядають "як нові". Єдиною складністю такого авторинку є той факт, що подібні машини нерідко і коштують дуже недешево.

Це обумовлено тим, що, по-перше, власникам шкода розставатися зі своїми залізними друзями, а, по-друге, насправді хорошим станом автомобіля.

Автомобілю 5-7 років

У середньому за віком 5-7 років машина має пробіг близько 50-100 тисяч кілометрів.

Напевно будуть подряпини на кузові навколо коліс, а також сліди і "сітка" на лобовому склі. Також в деякій "пошарпаній" формі може бути водійське крісло і обшивка керма.

Але, якщо машина належить до хорошої марки і моделі, брати її можна без задніх думок.

До 12 років

Пробіг машин у віці до 12 років зазвичай становить близько 150 тисяч кілометрів. Брати такий автомобіль, звичайно ж, можна, але варто враховувати, що його ресурс фактично вичерпаний. Якщо не зараз, то в найближчу пару років вам, швидше за все, світить капремонт такого автомобіля. Заміні може підлягати електроніка, кліматичне обладнання або коробка передач.

Наважуючись на покупку подібного авто, тверезо зважте всі можливі ризики і фінансові вкладення.

Нагадаємо, сотні евроблях оточили Кабмін, урядовий квартал заблокований.

Раніше Знай.uа публікував топ-10 преміум-пропозицій евроблях на українському ринку.

Знай.uа повідомляв, які евробляхи полюбилися українцям.