Українське Міністерство закордонних справ збирається вислати консула Угорщини в закарпатському Берегово.

Цю інформацію повідомив глава МЗС Павло Клімкін.

Відомство заговорило про це через відеозапис, який нещодавно з'явився на просторах інтернету.

На ролику можна побачити, як дипломат потайки роздає жителям україни угорські паспорти. Справжність матеріалу зараз перевіряється правоохоронними органами.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ в курсі про часты випадках прихованої видачі паспортів. У міністра у планах обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто.

Нагадаємо, в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Клянусь, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищати і служити Угорщини. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. "Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - сказав угорський дипломат.

Як повідомляв раніше портал "Знай.Ua", Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведена автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, что у Чехії та Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.