Укрпошта зазнає серйозних збитків через доставку пенсій, оскільки не може дочекатися дотацій від держави, які покрили б витрати. З початку року втрата досягла 1 мільярда гривень.

Це питання обговорювали під час розширеного засідання робочої групи з вивчення та вирішення питань реформування об'єктів поштового зв'язку на території Чернігівської області, передає "Укрінформ".

"Збитки від Укрпошти доставки пенсій в цьому році становлять 1 млрд гривень", – заявив Ігор Смілянський - генеральний директор Укрпошти.

Він також зазначив, що неодноразово відправляв запити до Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням забезпечити дотації Укрпошті, яка є державним підприємством, проте це ніяк не вплинуло на ситуацію.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми подавали уряду пропозиції включити певні суми до державного бюджету, але жодну цифру не було внесено", – додав Смілянський.

Раніше повідомлялося, що Укрпошта опинилася на межі дефолту. "Укрпошта" опинилася на межі банкрутства, керівництво говорить про серйозні проблеми з фінансами і боргами. Перший заступник генерального директора Відкритого акціонерного товариства (ПАТ) "Укрпошта" Олександр Чернявський повідомив про критичний стан підприємства. Дану заяву він зробив під час робочої зустрічі редакторів національних та регіональних газет, активістів Національного союзу журналістів України (НСЖУ).

Наголошується, що саме цим "Укрпошта" пояснює пропозиції великим видавцям відтермінувати розрахунки з редакціями за підсумками передплатної кампанії.

Нагадаємо, "Укрпошта" запускає експрес-доставки з Китаю. Тепер товари, замовлені онлайн, приходитимуть набагато швидше.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що "Нова Пошта" згортає популярну послугу.

Також портал "Знай.uа" писав, що Укрпошта обурила українців "європейським" сервісом.