Зима, наближення якої поки що не відчувається, "освіжить" українців різкими похолоданнями. Щоправда, таких ривків буде декілька, а в цілому особливою суворістю зима не відрізнятиметься.

Про це розповів відомий народний синоптик Леонід Горбань, передає "КП".

"У грудні буде чотири відлиги, морозним грудень не можна назвати. І якщо цей місяць не буде морозним, то значних холодів не варто чекати до середини січня. У січні буде три періоди відлиги. Морози до -9-11, а от з 20 числа температура знизиться до -15, може, місцями до -20", - розповів метеоролог.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так, за словами експерта, м'яко кажучи помітний мороз встановиться у лютому: протягом двох тижнів температура буде дуже низькою, аж до -25 градусів. Разом з тим можлива відлига в цьому ж місяці: починаючи приблизно з 20 чисел морози наступатимуть тільки вночі, а вдень буде значно тепліше. У березні слід очікувати повернення зими: у перший тиждень, за традицією останніх років, стовпчик термометра триматиметься в межах 9-14 градусів нижче нуля.

Теплу в Києві все-таки бути

15 вересня стало відомо про те, що незважаючи на складну ситуацію з енергозабезпеченням, "Київтеплоенерго" нарешті завершує підготовку столиці до зимового періоду.

Нагадаємо, в найближчі дні в Україні буде комфортна сонячна погода і осінь прийде тільки з початком наступного тижня.

Як повідомляв "Знай.uа", народний синоптик Леонід Горбань розповів, яких погодних сюрпризів варто чекати українцям у жовтні. Фахівець відзначає, що протягом другого осіннього місяця ще буде можливість помилуватися ясною і теплою погодою.

Також "Знай.uа" писав про те, що у найближчі дні по всій Україні опадів не буде, температура від +23 до +28 градусів. Але ніч і ранок буде прохолодним-від +10 до +14 градусів, а в низинах до +7 градусів.