У мережі з'явилася інформація про те, що 20 вересня в Києві на воду був спущений ще один десантно-штурмовий катер проекту "Кентавр".

Про це стало відомо з повідомлення УНН з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

катер

Як додав перший заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов: "Кентавр" - це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме незалежною Україною. Цей катер почав серію таких бойових одиниць, ми вже маємо два спущених на воду катери і ми очікуємо продовження ".

Крім того, Тарасов додав, що нові бойові одиниці побудовано на Київському суднобудівному заводі ЗАТ "Завод" Кузня на Рибальському” на замовлення Міністерства оборони України для Військово-Морських Сил ЗС України.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження
Показати ще

катер

До слова, нещодавно в мережі з'явилася новина про те, що українські реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань, після чого вони повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам.

Про це стало відомо із заяви президента Петра Порошенка, яку він опублікував на сторінці в Facebook.

техніка

Як додав Порошенко:

"Вони були випробувані на всіх режимах польоту і при різних погодних умовах на фронтовому бомбардувальнику Су-24М, одному з найбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних сил ЗСУ. Під час цих стрільб нові ракети повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам".

Реактивні снаряди РС-80 "Оскол"

Реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань. Ці снаряди можуть уражати, зокрема, бронетехніку та укріплення противника, мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ. Вони були випробувані на всіх режимах польоту та під час різних погодних умов на фронтовому бомбардувальнику Су-24М, одному з найбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних Сил ЗСУ. Під час цих стрільб нові ракети повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам. #НоваАрмія

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, 18 September 2018

Крім того, Порошенко додав що снаряди можуть вражати укріплення противника і бронетехніку, мають надзвукову швидкість польоту і спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ.

ЗСУ

Нагадаємо, з російськими військовими стався черговий безглуздий казус. Вони примудрилися втопити в річці армійську вантажівку, в спробі перепливти її через дуже ненадійну переправу.

Як повідомляв Znaj.ua, Деснянський районний суд Києва виніс рішення по колишньому бійцю АТО Дмитру Балабусі, який у лютому зарізав чоловіка на зупинці біля метро "Чернігівська". Балабуха засуджений на дев'ять років позбавлення волі.

Також Znaj.ua писав про те, що на початку тижня у Середземному морі з'явилася нова авіаносна група Військово-морських сил Сполучених Штатів, на чолі якої знаходиться атомний авіаносець USS Harry S. Truman ССО, призначений для проведення десятків операцій.