На початку тижня у Середземному морі з'явилася нова авіаносна група Військово-морських сил Сполучених Штатів, на чолі якої знаходиться атомний авіаносець USS Harry S. Truman ССО, призначений для проведення десятків операцій.

Про це у вівторок, 18 вересня, повідомила прес-служба ВМС США.

"Операції проводяться для продовження підтримки союзників по НАТО, європейських і африканських країн-партнерів, партнерів по коаліції та інтересів національної безпеки США в Європі і Африці", – йдеться у повідомленні.

Окрім авіаносця, який несе 9 ескадрилій палубної авіації, до групи входять кілька ракетних есмінців, а також крейсер USS Normandy.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сотні спецназівців вирушили в акваторію Азовського і Чорного морів

Раніше повідомлялося, що прикордонники зайнялися відправкою в акваторію Азовського і Чорного морів загону, що складається із 270 спецназівців. Такі заходи необхідні для здійснення контролю на морському кордоні України.

Росія продовжує активно стягувати важку зброю і техніку

На Азовський напрямок російська сторона активно стягує важку техніку і зброю – точно таку саму, з якої завдали ударів з Каспійського моря по Сирії. Втім можливості для протистояння в Україні поки що дуже низькі, як пояснює генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Експерт додав, що не варто несерйозно сприймати ворога, адже з 6-ти артилерійських катерів "Гюрза-М" (на озброєнні ЗСУ), два – вже в районі Азовського моря.

Перший "Кентавр" вийшов на захист українських річок

В українській столиці на заводі "Кузня на Рибальському" 14 вересня на воду перший спустився десантний катер типу "Кентавр". Дані кораблі призначені для ВМС ЗСУ. Відомо, що будівництво судна почалося ще в 2016 році.

Нагадаємо, до Азовського моря прямує артилерія і ракетні війська.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна випустила в Азовське море нових залізних акул.

Також "Знай.uа" писав, що ВМС ЗСУ поставила на захист Азовського моря бронекатер-новинку.