В мережі з'явилася інформація про те, що за добу в "ЛНР" два рази відбулися постріли, не дивлячись на існуюючі домовленності. Про це стало відомо з повідомлення РІА Новини з посиланням на прес-службу Народної міліції "ЛНР".

Як багато хто знає, в Донбасі 29 серпня набуло чинності "шкільне" перемир'я, приурочене до початку навчального року.

ЗСУ

Нагадаємо, що ця домовленість є вже четвертою спробою сторін конфлікту встановити мир в регіоні з початку року.

бійці

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як додали в в Народній міліції "ЛНР": "За добу українські силовики два рази порушили режим припинення вогню, застосувавши міномети калібру 82 міліметри, гранатомети, БМП і стрілецьку зброю".

Крім того, дані джерела повідомляють про те, що обстрілу піддалися позиції ЛНР в районі населених пунктів Сокольники і Лозове.

бійці

Варто згадати про те, що влада України ще в квітні 2014 року розпочала військову операцію проти самопроголошених "ЛНР" і "ДНР", які, як відомо, заявили про незалежність після держперевороту в Україні в лютому 2014 року.

Останні дані ООН свідчать про те, що в результаті конфлікту постраждало більше десяти тисяч людей.

бійці

У свою чергу, питання врегулювання ситуації в Донбасі обговорюється в ході зустрічей в Мінську контактної групи, яка з вересня 2014 прийняла вже три документи, що регламентують кроки по деескалації конфлікту.

Але навіть після прийняття угод про перемир'я між сторонами конфлікту тривають смертельні протистояння.

Нагадаємо, в Мережі з'явився скандальний відеозапис з допитом жителя Донецька, якого підозрюють у замаху на ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченко.

Як повідомляв Znaj.ua, на кладовищі "Донецьке море" на території тимчасово окупованого Донбасу, терористи виставили охорону зі зброєю навколо могили екс-ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка.

Також Znaj.ua писав про те, що після гучної ліквідації головного донецького терориста Олександра Захарченка на Донбасі кардинально змінилася фінансова атмосфера.