У Мережі з'явився скандальний відеозапис з допитом жителя Донецька, якого підозрюють у замаху на ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченко.

Кадри із допиту

Надані терористами кадри допиту опублікував один із російських телеканалів.


В ході допиту чоловік, який назвався Олександром Погорєловим, розповідає, як його в 2014 році нібито завербувала контррозвідка СБУ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За словами чоловіка, він працював у Донецьку під позивним "Легіонер". Під час роботи на СБУ агент нібито проходив підготовку з мінно-підривної справи на одному з полігонів у Київській області.

У 2018 голу, за словами затриманого, СБУ поставила йому завдання ліквідувати Захарченка. Для цього він встановив бомбу у донецькому ресторані "Пушкін", куди мав приїхати ватажок бойовиків.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

"Це саморобний вибуховий пристрій було виготовлено технічними фахівцями СБУ в яке була вмонтувала відеокамера. Його я отримав через їх перевізника в Донецьку, взяв ці частини і приніс в ресторан "Пушкін", - розповів чоловіки, як активував бомбу.

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка


При цьому чоловік стверджує, що в Донецьку діяла також іще одна група, метою якої також була ліквідація Захарченко. Її члени нібито використовували "абсолютно новий" вибуховий пристрій, наданий США.

"Вони тестували це вибуховий пристрій в Києві в районі Головпоштамту, через товсті бетонні системи відмінно працював сигнал передавальної частини в районі Бессарабського ринку. На відстані в півтора-два кілометри діє через стіни, перекриття. Цей сигнал не глушити", - заявив він.


Нагадаємо, на кладовищі "Донецьке море" на території тимчасово окупованого Донбасу, терористи виставили охорону зі зброєю навколо могили екс-ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка.

Відповідні знімки з коментарями опублікували у Facebook місцеві мешканці.


Як писав раніше Знай.uа, мережу сколихнула новина про те, що агента СБУ підозрюють в якості затриманого у "справі про вбивство" ватажка "ДНР" Захарченка.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко


Також Знай.uа писав про те, що "тимчасово виконуючий обов'язки глави ДНР" Денис Пушилін похвалився затриманням нібито вбивці колишнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко