Російський президент Володимир Путін 2 вересня відправив на територію тимчасово окупованого Донецька так звану "групу російських фахівців", котрі нібито повинні були "розслідувати" вбивство ватажка терористичного угрупування "ДНР" Олександра Захарченка.


Таку інформацію масово почали розповсюджувати пропагандистські ЗМІ, підконтрольні Кремлю. Приміром, в одному із них посилалися на "джерело у силових відомствах" – яких саме, не уточнювалося.

"Вчора вночі приїхала група від Путіна. Серйозні хлопці. Російський президент сказав: знайти і покарати. На його думку, в смерті винна охорона Захарченка. Ця смерть - некомпетентність повна. Реальних виконавців так і не затримали. Експерти стверджують, що на ту "закладку" пішло б не менше півгодини. Тому ті, кого затримали, причетні до неї бути не могли ", - пишуть РосЗМІ.


Ліквідація Захарченка

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


31 серпня у російських ЗМІ заявили про вбивство ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка, причиною називали вибух, котрий прогримів у центрі окупованого Донецька. Потім сепаратистські ресурси писали, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.


Пізніше інформацію про вбивство Захарченка підтвердили й співробітники українських спецслужб, тоді як російська сторона практично одразу звинуватила в усьому Україну.
Більш того, президент РФ Володимир Путін відкрито висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО.


Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ). РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". У Путіна заявили, що вбивство Захарченка "підвищить напруженість" на Донбасі.


Дивіться: "Захарченка могла вбити вибухівка, підкладена у світильник", - ЗМІ


Нагадаємо, Кремль почав погрожувати Україні після звістки про вбивство Захарченка.
Як повідомляв Знай.ua, YouTube помстився Захарченку за українців в день його похорону.
Також Знай.ua писав, у Путіна видали черговий фейк стосовно смерті Захарченка.