Нещодавно в мережі з'явилася новина про те, що українські реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань, після чого вони повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам.

Про це стало відомо із заяви президента Петра Порошенка, яку він опублікував на сторінці в Facebook.

пост

Як додав Порошенко:

"Вони були випробувані на всіх режимах польоту і при різних погодних умовах на фронтовому бомбардувальнику Су-24М, одному з найбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних сил ЗСУ. Під час цих стрільб нові ракети повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Реактивні снаряди РС-80 "Оскол"

Реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань. Ці снаряди можуть уражати, зокрема, бронетехніку та укріплення противника, мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ. Вони були випробувані на всіх режимах польоту та під час різних погодних умов на фронтовому бомбардувальнику Су-24М, одному з найбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних Сил ЗСУ. Під час цих стрільб нові ракети повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам. #НоваАрмія

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, 18 September 2018

Крім того, Порошенко додав що снаряди можуть вражати укріплення противника і бронетехніку, мають надзвукову швидкість польоту і спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ.

снаряд

До слова, українська компанія "Техімпекс" створила новітній бойовий модуль для потреб ЗСУ – "Спис". Він може встановлюватися, як на радянські зразки бронетехніки, так і на сучасні українські та західні платформи.

Оснащення ЗСУ

Озброєння модуля: 30 мм гармата, автоматичний гранатомет, комплекс керованих протитанкових ракет "Бар'єр" та 7,62 мм кулемет.

Бойовий модуль – це по суті різновид озброєння, що встановлюється на танках (бронетранспортерах, бойових машинах піхоти тощо) або на інженерно-технічних спорудах, для ураження різнорідних наземних, повітряних і надводних цілей.

Оснащення ЗСУ

Він багатоцільовий, але багато чого залежить від оператора, а також командира, котрий знаходиться безпосередньо всередині машини.

Оснащення ЗСУ

Екіпаж таким чином більш захищений, вдається також знизити масу комплексу озброєння та покращити умови для стрільби.

Оснащення ЗСУ

Нагадаємо, з початку наступного року українським військовим обіцяють підвищити заробітну плану. Відповідну заяву в ефірі одного з українських телеканалів зробив президент Петро Порошенко.

Як повідомляв Znaj.ua, в мережі з'явилася інформація про те, що за добу в "ЛНР" два рази відбулися постріли, не дивлячись на існуюючі домовленності.

Також Znaj.ua писав про те, що генеральна прокуратура не володіє жодним доказами щодо участі в АТО виданого Росії уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва.