В Україні почався сезонний сплеск зараження вірусом Коксакі. Він характерний для України і повторюється кожне літо і кожну осінь.

"Цей вірус належить до ентеровірусів, які мають фекально-оральний шлях передачі. Він досить стійкий у зовнішньому середовищі, зокрема до високих температур. Враховуючи шлях передачі пацієнт може інфікуватися під час відвідування басейну, в місцях громадського харчування, під час спілкування. Вірус може передаватися від дитини до дитини", - розповів кандидат медичних наук, доцент дитячий імунолог Федір Лапи.

Крім того, фахівець спростував інформацію про те, що вірус Коксакі, який в народі має назву "турецький вірус", можна "привезти" з інших країн.

Найбільш небезпечним регіоном з випадками зараження місцевих жителів є південь України.

Популярні новини зараз
Від платіжки втратите свідомість: в обленерго попередили споживачів електроенергії Новий тариф ще й абонплата на додаток: комуналка залишить без грошей на їжу По 7 кг тушонки, круп та консервів: українським родинам допоможуть продуктами, але треба поквапитись Українцям допоможуть грошима: на сім'ю виділять 21 тис грн
Показати ще

Там у відпочиваючих, особливо у дітей, констатували симптоми - це висока температура, діарея та ін.

Такі прояви "акліматизації" є проявом ентеровірусів, які поширюються у так званий "оксамитовий сезон" - кінець серпня і вересень.

Також лікар додав, що найчастіше вірус Коксакі проявляється у вигляді бульбашок або стоматиту на слизовій у роті, висипання на долонях і підошвах ніг, блювоти або діареї.

Раніше ми писали, що в Румунії лихоманка Західного Нілу убила чотирьох людей - в результаті загальна смертність від вірусу досягла 21. Цю інформацію повідомили румунські органи охорони здоров'я, передає Associated Press.

Так, у п'ятницю Національний інститут охорони здоров'я сповістив про те, що ще 30 осіб заразилися після укусів комарів з вірусом.

Також ми повідомляли, що виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила українців про насування сезону грипу. За словами чиновниці, захворювання накриють українців найближчим часом – з жовтня.

Нагадаємо, у Супрун б'ють тривогу, людей зганяють на вакцинацію.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" на Україну насувається страшна епідемія.

Також портал "Знай.uа" писав, что у Бердянську виявили холеру у пацієнта, хворого на гострий гастроентероколіт.