Сьогодні стало відомо про новий порядок отримання субсидій. Що стане обов'язковим при отриманні знижки на оплату комунальних рахунків, а що скасують? Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Як повідомляє портал Хвиля, в Україні кожен громадянин має право на отримання субсидії при певному рівні доходів. Субсидіями не можуть скористатися громадяни, які приховують свій статок або мають тіньову зайнятість.

На папері отримання даної знижки - це дуже простий і доступний процес, на ділі ж ми бачимо багато підводних каменів. З цього приводу нове уточнення зробить отримання субсидії більш доступним.

Інтерв'ю Андрія Реви

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Новий порядок отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не містить вимог виписувати осіб, які не проживають за місцем реєстрації.

«Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Тому якщо хтось говорить людям, що потрібно виписуватися, він вводить їх в оману»,
— сказав міністр в ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

За словами народного депутата Сергія Міщенко (позафракційний), для оформлення субсидій «люди зараз масово виписують дітей, онуків», які живуть в інших містах. Цього робити не варто, субсидію зможуть отримати всі, кому вона запропонована. Головне дотримуватися правила її отримання, подавати вчасно потрібні документи, подавати правдиву інформацію та уникати допомоги третіх осіб при зборі документації.

Як повідомлялося раніше на порталі "Знай.иа" субсидії на вагу золота: "оновлені" виплати дістануться далеко не всім. Кількість сімей, яким були призначені субсидії на оплату комунальних послуг, зменшилася на 58,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

"Знай.иа" стало відомо про нові ціни на електроенергію. У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, днями заявили про необхідність підвищення цін на електроенергію.