Україна на п'ятому році війни спокійно закуповує російську гречку, поповнюючи бюджет агресора, який нічого не шкодує, щоб загарбувати все нові і нові наші території і знищувати українців.

Звичайно, на ділі все виглядає не так прямолінійно. Насправді дешева російська гречка переробляється в Казахстані і вже звідти надходить на український ринок. Та забороняти імпорт цієї гречки українська влада не збирається. Аргументи просто шокують.

Про коловорот російської гречки в природі розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк в інтерв'ю Укрінформу.

"У Росії відбуваються процеси екстенсивного землеробства. Вони в Алтайському краї вводять в оборот нові площі, і, відповідно, першою культурою, яка там висівається, є гречка. І, звичайно, вона там дешева з точки зору ціни. А на півночі Казахстану, на кордоні з РФ, збудовано великий завод, який цю дешеву алтайську гречку вивозить із Росії і там уже виготовляє з неї крупу", - розповів Мартинюк.

За його словами, в Мінагро вивчили цю ситуацію і вирішили, що вводити ембарго на цей продукт недоцільно через можливе зростання ціни на українському ринку.

При цьому перший заступник міністра розповів, що в Україні дефіциту гречки немає.

Так, сьогодні в Україні з одного боку відбувається нарощування посівних площ гречки, та лише в сегменті органічного виробництва.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

А от щодо валового збору, то тут йде скорочення посівних площ, яке нібито зумовлене високим минулорічним врожаєм. За словами Мартинюка, залишки від цього врожаю досі є на полицях українських магазинів.

"До того ж агрономи використовують гречку для сівозміни, і нижче певного рівня виробництво гречки в Україні ніколи не опуститься. Тож дефіциту гречки в Україні немає", - підсумував Мартинюк.

Насправді ж посіви гречки в Україні у 2019 році можуть скоротитись через інтервенцію неякісної гречаної крупи з Росії.

Нагадаємо, український ринок заполонила неякісна російська гречка.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні початок осені 2018 відзначилося подорожчанням 77% продуктів харчування.

Також "Знай.ua" писав про те, як змінювалися ціни на соціальні продукти протягом року