У серпні місто Дніпро втратив статус мільйонника. Станом на 1 серпня 2018 року чисельність населення обласного центру становить 996 тисяч 787 осіб.

Про це свідчать дані Головного управління статистики в Дніпропетровській області.

Згідно зі статистикою, з січня по липень цього року чисельність Дніпра зменшилася на 3 тисячі 719 осіб, що становить 0,37% від загальної кількості населення.

Таким чином, кількість жителів міста стало менше мільйона чоловік.

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Нагадаємо, Дніпропетровську область хочуть перейменувати на Січеславську.

Група народних депутатів висунула законопроект про внесення змін до статті 133 Конституції України про перейменування Дніпропетровської області в Січеславську.

Автори законодавчої ініціативи впевнені, що перейменування Дніпропетровської області безпосередньо пов'язане з необхідністю приведення таких географічних об'єктів у відповідності з вимогами закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Адже назва "Дніпропетровськ" походить від прізвища Григорія Петровського, який прославився як партійний і соціалістичний діяч і один з організаторів голодомору 1932-33 років. Саме тому назва області має бути змінена, вважають депутати.

Нагадаємо, депутати мають на меті перейменувати Кіровоградську та Дніпропетровську області.

Як повідомляв портал "Знай.ua", комітет ВР підтримав внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області в Січеславську і Кіровоградської – у Кропивницьку.

Також "Знай.ua" розповідав про цікаві історичні пам'ятки Дніпра, які варто відвідати.