Цього тижня депутати вирішать долю двох областей. На черзі перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської.

Про це заявив спікер ВР Андрій Парубій.

За його словами, у четвер парламентарі розглянуть питання щодо завершення процесу декомунізації, а також внесення деяких змін до основного закону - Конституції України.

"Залишилося дві області, які мають ще старі назви і які вже пройшли всі формальні процедури для їхньої зміни. Йдеться про Кіровоградську і Дніпропетровську області. Я вважаю, що наш парламент, який розпочав декомунізацію, має її завершити", - сказав Парубій.

Дніпропетровська область

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Парубій також підкреслив, що змінені назви слід закріпити у Конституції, оскільки у ній перераховані області.

"Думаю, що в четвер можемо розпочати цей процес", - сказав спікер Ради.

За словами голови парламенту, у четвер також депутати розглянуть і інші зміни до Конституції. Зокрема, закріплення євроатлантичного напрямку України, вступ до НАТО та питання щодо депутатської недоторканності.

Кіровоградська область

"Також я переконаний що в четвер ми маємо оновити склад Центральної виборчої комісії. Я провів нараду, обмінялися думками і до кінця дня фракції мають дати свої позиції. Я зроблю все можливе, щоб це відбулося у цей четвер", - сказав Парубій.

Додамо, що у центрі української столиці з'явиться вулиця Маккейна. Петро Порошенко запропонував Київській міській раді перейменувати вулицю Івана Кудрі та назвати на честь великого друга України - колишньго сенатор США Джона Маккейна, який помер наприкінці серпня.

Дивіться: Підсумки декомунізації в Україні

Нагадаємо, до Генеральної прокуратури і Національної поліції надійшла заява від Українського інституту національної пам'яті (УІНП) з проханням розслідувати відмову від демонтажу в рамках декомунізації мозаїчних зображень Володимира Леніна та Йосипа Сталіна.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві може з'явитись площа імені Левка Лук'яненка.

Також Знай.ua писав, що Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя підтримав внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області в Січеславську і Кіровоградської – у Кропивницьку.